Inloggen mijn dossier. Nog geen klant? Zo meld u zich aan!

Waardecompensatie bij verkoop via NAM? Schakel een deskundige via Steunpunt Bevingschade in voor een gegarandeerd onafhankelijke begeleiding en taxatie

LAATSTE NIEUWS

WOZ-waarde in aardbevingsgebied van belang voor waardecompensatie.

Minister Wiebes heeft de nieuwe waardecompensatie regeling gepresenteerd. In deze regeling krijgen woningbezitters een vergoeding voor de waardedaling van hun huis. Deze regeling zal een percentage bedragen van de WOZ-waarde in postcode gebieden waar aardbevingen voorkomen. Het is daarbij van belang dat uw WOZ-waarde correct en niet te hoog is. De regeling gaat waarschijnlijk in 2020 met een waardepeildatum van 01-01-2019 maar, indien mogelijk, is het verstandig om reeds in 2019 bezwaar te laten maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde door de gemeente. Bezwaarwozwaarde.nl kan u als specialist in het aardbevingsgebied u hierbij van dienst zijn.

Tot 2020 is de huidige waardecompensatie regeling nog geldig voor woningen welke zijn verkocht in het aardbevingsgebied. Wij adviseren u hierin graag om de juiste deskundige in te schakelen.

NAM compenseert een lagere verkoopprijs van individueel verkochte woningen wanneer deze veroorzaakt is door aardbevingsrisico’s. Deze regeling voor waardedaling is één van de regelingen rond het huis waarmee NAM de gevolgen van aardbevingen compenseert.

Compensatie voor maar elf gemeenten binnen heel Groningen

Deze regeling geldt alleen voor woningen die na 25 januari 2013 zijn verkocht. Tevens geldt de regeling alleen voor bewoners van de gemeenten Ten Boer, Loppersum, Slochteren, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Bedum, Winsum, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en De Marne. Dit roepen terecht veel vragen op. Wij adviseren verkopers van woningen in de omliggende gemeenten, waar schade veroorzaakt door aardbevingen aanwezig is of is geweest, zich bij ons te melden.

Ga niet direct akkoord met het aanbod van de NAM voor waardecompensatie

De afhandeling door NAM gaat vaak traag en de ervaring leert dat de aangeboden waardecompensaties onvoldoende en ondoorzichtelijk zijn voor aanvragers. Om er zeker van te zijn dat u de waardecompensatie krijgt waar u recht op heeft moet u (het liefst al in een vroeg stadium) zowel een plaatselijk bekende-, deskundige- en onafhankelijke NVM makelaar, als een adviserend team inschakelen. Alleen zo worden uw belangen optimaal gewaarborgd. Steunpunt Bevingschade kan u hierbij uitstekend ondersteunen met haar ervaren, deskundige en plaatselijk bekende onafhankelijke taxateurs, makelaars en adviseurs.

Maak gebruik van de Driedeskundigentaxatie

Bent u niet akkoord met het voorstel van de NAM? Dan is het mogelijk om een driedeskundigentaxatie aan te vragen. U hebt het recht om in deze procedure uw eigen onafhankelijke deskundige aan te wijzen. Na afronding van deze taxatie ontvangt u een nieuw en meer overzichtelijk compensatievoorstel. De woning wordt o.a. mede door uw aangewezen onafhankelijke deskundige opnieuw opgenomen, u wordt persoonlijk uitgenodigd voor een hoorzitting waar uw deskundige bij aanwezige is en vervolgens ontvangt u een overzichtelijker rapportage van de commissie waar het compensatievoorstel uitvoerig in wordt onderbouwd. Het oorspronkelijke voorstel van de NAM vervalt wanneer u gebruik maakt van de procedure.

Voor deze driedeskundigentaxatie wordt een eigen bijdrage van 300 euro van u gevraagd. Als de uitkomst van de driedeskundigentaxatie afwijkt van de eerste taxatie, dan ontvangt u deze eigen bijdrage terug.

Steunpunt Bevingschade adviseert om bij de geringste twijfel gebruik te maken van deze aangeboden regeling welke waarschijnlijk nog geldt voor 2019 en staat u graag bij in het vinden van de meest ervaren en deskundige onafhankelijke taxateurs om namens u zitting te nemen in de driedeskundigentaxatie.

Bekijk voor extra informatie ook de video: Waarderegeling bij de verkoop van uw woning

 

IEDERE EIGENAAR HEEFT RECHT OP WAARDECOMPENSATIE

Gratis hulp bij bepalen van de juiste WOZ-waarde als fundering voor waardecompensatie

Het maakt volgens het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geen verschil als er sprake is van verkoop of niet. Deze belangrijke uitspraak heeft het gerechtshof op 19 januari 2018 gedaan. Iedere eigenaar van een woning of een gebouw heeft recht op waardecompensatie in gebieden waar aardbevingen voorkomen. Het gebied waar eigenaren recht hebben op waardecompensatie beperkt zich dus niet alleen tot Groningen. Ook gedupeerden in Drenthe hebben recht op vergoeding van waardeverlies indien er aardbevingen voorkomen. Dit is de uitspraak van het Gerechtshof inzake de door de Stichting WAG aangespannen procedure waarin is bepaald dat de NAM aansprakelijk is voor waardeverlies.

Cruciale rol voor WOZ-waarde bij compensatie waardevermindering!

Door de uitspraak hebben meer dan 100.000 eigenaren van woningen en gebouwen volgens de uitspraak van het gerechtshof recht hebben op waardecompensatie. Inmiddels heeft minister Wiebes de nieuwe waardecompensatie regeling gepresenteerd. In deze nieuwe regeling krijgen woningbezitters een vergoeding voor de waardedaling van hun huis. Deze vergoeding zal een percentage bedragen van de WOZ-waarde in postcode gebeiden waar aardbevingen voorkomen. Het is daarbij van belang dat de WOZ-waarde correct wordt en niet te laag wordt vastgesteld. Maak daarom kosteloos bezwaar via bezwaarwozwaarde.nl. Een juiste WOZ-waarde is van groot belang voor een correcte compensatie van uw waardeverlies. Bewaarwozwaarde.nl helpt u om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Een juiste, WOZ-waarde dient als grondslag voor de waardecompensatie. Zo kunt u een begin maken voor een correcte en eerlijke waardecompensatie.

Het indienen van het bezwaar, de benodigde taxatie, de ondersteuning in de bezwaarfase en een eventuele gang naar de rechter; al deze werkzaamheden zijn kosteloos voor u wanneer Bezwaarwozwaarde.nl namens u een bezwaar indient. Als erkend adviseur en samenwerkend met erkende RT Taxateurs kunnen we namens u aanspraak maken op een gemeentelijke procesvergoeding zodat er voor u geen kosten zijn.

Waarom kiezen voor Bezwaar WOZ-waarde?

  • Gediplomeerde en gecertificeerde WOZ-taxateurs
  • Al meer dan 10 jaar actief
  • Inmiddels tienduizenden belastingplichtigen geholpen met gratis advies
  • Belastingbesparing van honderden euro's mogelijk
  • Succespercentage van meer dan 80%
  • Meeste ervaring met waardevermindering door aardbevingen
  • Onafhankelijke en deskundige hulp bij waardecompensatie
Schade claimen Schade claimen bij NAM volgens NAM protocol. Logisch?

Steunpunt Bevingschade is opgericht om u bij te staan bij het verhalen van schade op NAM. Het is tenslotte eigenaardig dat u de schade veroorzaakt...

Lees meer
Onafhankelijk “Onafhankelijke” specialisten werken ook volgens NAM regels

Steunpunt Bevingschade is 100% onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. In de hieronder genoemde onderwerpen kunt u kiezen welke...

Lees meer
Tarieven Tarieven

Voor de begeleiding en beoordeling van uw schadedossier, het verstrekken van een opdracht aan de juiste contra-expert, het...

Lees meer
Het laatste nieuws
Dinsdag 14 februari Waarderegeling: compensatie bij verkoop

Video: Waarderegeling bij de verkoop van uw woning

Hebt u onlangs uw huis in Noordoost-Groningen...

Lees meer »
Maandag 30 januari Gronings gas - Zondag met Lubach

Gronings gas - Zondag met Lubach

Nederland heeft 50 jaar lang plezier gehad van inkomsten door het Gronings gas, maar...

Lees meer »