Inloggen mijn dossier. Nog geen klant? Zo meld u zich aan!

Vind de juiste onafhankelijke adviseurs bij het versterken van uw woning!

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) maakt het mogelijk dat u kosteloos uw eigen onafhankelijke adviseur mag aanstellen bij het versterken van uw woning. Tot € 5.000, - vergoed de NCG de kosten van deze onafhankelijke adviseurs per onderdeel. Het NCG beschikt zelf over een lijst van adviseurs maar u mag ook een eigen adviseur inschakelen. Wij adviseren u om alle schijn van niet onafhankelijkheid te voorkomen en een eigen adviseur voor te dragen bij het NCG. Steunpunt Bevingschade helpt u graag om de juiste deskundige en onafhankelijke adviseur te vinden. Bij ons bent u verzekerd van een ervaren, deskundige, plaatselijk bekende en strikt onafhankelijk adviseur!

Van welke adviseurs mag u kosteloos gebruik maken?

U mag op kosten van de NCG deze adviseurs inschakelen bij het versterken van uw woning:

Herbeoordelingsadviseur

Taken van de herbeoordelingsadvieur:

De onafhankelijke adviseur neemt kennis van en interpreteert het door de NCG goedgekeurde versterkingsadvies. Dit kan zowel het bewonersvriendelijke versterkingsadvies als het technisch advies zijn. Ook neemt de adviseur kennis van het vergelijksoverzicht. Daarin heeft de NCG met de eigenaar gedeeld wat een nieuwe beoordeling op hoofdlijnen zou betekenen voor de woning. Het gaat om een indicatie in hoofdlijnen. De eigenaar kan daar geen rechten aan ontlenen. De eigenaar deelt deze zelf met de herbeoordelingsadviseur.

Bouwadviseur

Taken van de Bouwadviseur (privaat en publiek):

Privaat

De adviseur adviseert bij bouwtechnische zaken, constructieve zaken, overheidszaken, financiële zaken en uitvoeringszaken en begeleidt de eigenaar bij het nemen van beslissingen ten aanzien van deze zaken. De adviseur coacht/ondersteunt de eigenaar bij het voeren van gesprekken met de aannemer en andere betrokken instanties alsmede spart met de eigenaar over zaken als koppelkansen en verduurzamen van de woning waardoor de eigenaar een weloverwogen besluit kan nemen. Tenslotte ondersteunt de adviseur de eigenaar bij de oplevering van de woning.

Als u via ons een onafhankelijk adviseur wenst in te schakelen dan hoeft u enkel het onderstaand contactformulier in te vullen en bij Uw vraag in te vullen: onafhankelijk adviseur NCG. Wij zullen daarna zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een en ander door te nemen.

Publiek

De adviseur dient als extra informant voor de eigenaar als hij of zij zich na uitleg van NCG nog verder wil laten informeren over het versterkingsadvies en/of ontwerp door een onafhankelijke partij. De adviseur neemt kennis van- en beoordeelt het versterkingsadvies en/of ontwerp van de architect/constructeur en/of van de aannemer/architect/constructeur. De adviseur overlegt en/of bespreekt met de eigenaar het versterkingsadvies en/of ontwerp. De adviseur dient als onafhankelijke vraagbaak voor de eigenaar.

Financieel adviseur

Taken van de financieel adviseur:

De adviseur dienst als onafhankelijke financiële vraagbaak voor de eigenaar en kan ook een signalerende functie richting de eigenaar vervullen. De adviseur kan de eigenaar adviseren op het gebied van zijn of haar persoonlijke financiële situatie als gevolg van de (voorgenomen) versterking. Bijvoorbeeld op het gebied van fiscale positie, hypotheek, vermogen, pensioen, correcties van erfgrenzen in het kadaster, vergoedingen, subsidies en verzekeringen. Hierbij houdt de adviseur rekening met de (gezins-) situatie van de eigenaar. Soms wordt de eigenaar door het NCG geholpen, bijvoorbeeld bij subsidieaanvragen en vragen over de WOZ-waarde. Het is aan de eigenaar om te bepalen of zij door het NCG of een onafhankelijk adviseur geholpen wil worden. De adviseur kan de eigenaar helpen bij budgetbeheersing. Zowel in de situatie dat de eigenaar een deel van de versterking (bijvoorbeeld een badkamer) zelf uitvoert of als de eigenaar de versterking geheel in eigen beheer uitvoert. De eigenaar kan tenslotte de eigenaar adviseren over de mogelijkheden om aanvullende maatregelen te financieren die niet onder de versterking vallen.

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in en vermeld bij Uw vraag: Onafhankelijke adviseur NCG. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Schade claimen Schade claimen bij NAM volgens NAM protocol. Logisch?

Steunpunt Bevingschade is opgericht om u bij te staan bij het verhalen van schade op NAM. Het is tenslotte eigenaardig dat u de schade veroorzaakt...

Lees meer
Onafhankelijk “Onafhankelijke” specialisten werken ook volgens NAM regels

Steunpunt Bevingschade is 100% onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. In de hieronder genoemde onderwerpen kunt u kiezen welke...

Lees meer
Tarieven Tarieven

Voor de begeleiding en beoordeling van uw schadedossier, het verstrekken van een opdracht aan de juiste contra-expert, het...

Lees meer
Het laatste nieuws
Update van de deskundige makelaar/taxateur in het proef proces 9745 Donderdag 15 september Update van de deskundige makelaar/taxateur in het proef proces 9745

'70-0 voor het IMG': over de arrogante en ijskoude houding van de vertegenwoordigers van het Instituut Mijnbouwschade Groningen én onze overheid tijdens de inhoudelijke zitting bij de Rechtbank Noord-Nederland

Lees meer »
Het Steunpunt Bevingschade De Podcast Vrijdag 1 april Het Steunpunt Bevingschade De Podcast

Beluister ook onze podcast met Arnold Schonewille en ervaringsdeskundige John Schokker over Schade, WOZ-waarde en gelijke behandeling, waarvoor het Steunpunt Bevingschade strijdt namens u.

Lees meer »