Inloggen mijn dossier. Nog geen klant? Zo meld u zich aan!

Schaderegeling NAM aanvechten? Met Steunpunt Bevingschade staat u sterk

Een huiseigenaar die van mening is dat de aardbevingen schade hebben veroorzaakt aan zijn huis of overige opstallen gaat vaak een onzekere periode tegemoet. Hoewel NAM via Centrum Veilig Wonen een eigen schadeafhandelingstraject heeft, worden gedupeerden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. De praktijk leert dat het voor particulieren hierdoor erg moeilijk is om hun schade vergoed te krijgen van NAM.

Terechte twijfels over schaderapport of WOZ-beschikking door experts van NAM

Het Steunpunt Bevingschade biedt u de mogelijkheid om een contra-expertise te laten uitvoeren, als u het niet eens bent met de conclusies van de eerstelijns schade-expert. Het komt geregeld voor dat de eerstelijns schade-expert en de door de gedupeerde ingeschakelde contra-expert het niet eens zijn over de hoogte van de schade en over de vraag of de geconstateerde schade is veroorzaakt door de aardbevingen. Ondanks dat uit het contra-expertiserapport de hoogte van de schade en de relatie met de aardbevingen blijkt, loopt het schadeafhandelingstraject dan toch vaak vast.

Ook ontstaan er in de praktijk discussies over waar de door de gedupeerde ingeschakelde contra-expert onderzoek naar mag verrichten van NAM en Centrum Veilig Wonen. Hierdoor kan het gebeuren dat u een schaderapport ontvangt, terwijl niet alle relevante schade is onderzocht en beschreven. Het Steunpunt Bevingschade is van mening dat dit er niet toe mag leiden dat u hierdoor met de schade blijft zitten. Het Steunpunt Bevingschade biedt u ook de mogelijkheid om een taxatie uit te laten voeren als u het niet eens bent met de WOZ-waarde van uw woning. Met de uitkomst van de taxatie kan bezwaar en beroep worden aangetekend tegen uw WOZ-beschikking.

Juridische bijstand door De Haan Advocaten & Notarissen

Het Steunpunt Bevingschade biedt u juridische bijstand als u het op goede gronden oneens bent met de schaderegeling van NAM of de WOZ-waarde van uw woning. Deze juridische bijstand wordt verleend door De Haan Advocaten & Notarissen en heeft tot doel om zowel de belangen te behartigen van gedupeerden die vastlopen in het schadeafhandelingstraject als van woningeigenaren die het vanwege de waardedaling van hun woning door de aardbevingen niet eens zijn met de WOZ-waarde van hun woning. De Haan Advocaten & Notarissen zal dit doen door het voeren van onderhandelingen met NAM en door het voeren van gerechtelijke procedures tegen NAM. Ook zal De Haan Advocaten & notarissen u bijstaan bij het maken van bezwaar en bij het in beroep gaan tegen uw WOZ-beschikking.

Specialist in bevingsschade en schadeafhandeling

De Haan Advocaten & Notarissen heeft veel ervaring met de aardbevingsproblematiek en de schadeafhandeling daarvan. Namens de Stichting WAG voert De Haan Advocaten & Notarissen gerechtelijke procedures tegen NAM voor het verkrijgen van vergoedingen voor zowel de waardedaling van onroerend goed als van de immateriële schade als gevolg van aardbevingen. Als het Steunpunt Bevingschade van oordeel is dat u in aanmerking komt voor juridische bijstand, zult u worden bijgestaan door één van de advocaten van De Haan Advocaten & Notarissen. De daarvoor beschikbare advocaten zijn allen specialist op het gebied van vastgoed en aansprakelijkheidsrecht.

De Haan Advocaten & Notarissen is een kantoor met een sterke ambitie. Dat heeft in ruim 30 jaar geleid tot een kantoor met ruim 90 juristen en totaal 165 medewerkers. Inmiddels hoort het kantoor bij de 20 grootste juridische dienstverleners van Nederland. De juristen, waaronder 73 advocaten en 10 (kandidaat)notarissen, opereren vanuit vijf vestigingen in het land; Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Assen en Almere. Deze omvang maakt dat De Haan Advocaten & Notarissen op alle rechtsgebieden kennis in huis heeft en in elke regio de ins & outs kent van de (zakelijke) markt.

Als u onze hulp wenst dan hoeft u enkel het onderstaande contactformulier in te vullen en u aan te melden. Vult u bij de opmerkingen in: Juridische bijstand. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Schade claimen Schade claimen bij NAM volgens NAM protocol. Logisch?

Steunpunt Bevingschade is opgericht om u bij te staan bij het verhalen van schade op NAM. Het is tenslotte eigenaardig dat u de schade veroorzaakt...

Lees meer
Onafhankelijk “Onafhankelijke” specialisten werken ook volgens NAM regels

Steunpunt Bevingschade is 100% onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. In de hieronder genoemde onderwerpen kunt u kiezen welke...

Lees meer
Tarieven Tarieven

Voor de begeleiding en beoordeling van uw schadedossier, het verstrekken van een opdracht aan de juiste contra-expert, het...

Lees meer
Het laatste nieuws
Update van de deskundige makelaar/taxateur in het proef proces 9745 Donderdag 15 september Update van de deskundige makelaar/taxateur in het proef proces 9745

'70-0 voor het IMG': over de arrogante en ijskoude houding van de vertegenwoordigers van het Instituut Mijnbouwschade Groningen én onze overheid tijdens de inhoudelijke zitting bij de Rechtbank Noord-Nederland

Lees meer »
Het Steunpunt Bevingschade De Podcast Vrijdag 1 april Het Steunpunt Bevingschade De Podcast

Beluister ook onze podcast met Arnold Schonewille en ervaringsdeskundige John Schokker over Schade, WOZ-waarde en gelijke behandeling, waarvoor het Steunpunt Bevingschade strijdt namens u.

Lees meer »